Vesti bune pentru antreprenori. Fonduri nerambursabile pentru înregistrare marcă.

Uniunea Europeană prin Comisia Europeană și EUIPO  finanțează programul pentru IMM-uri „Ideas Powered for Business” o schemă de subvenții în valoare de 20 de milioane euro pentru a ajuta IMM-urile să aibă acces la drepturile lor de proprietate intelectuală. Fiecare IMM poate fi subvenționat cu cel mult 1500 euro.

Depunerea cererilor

Depunerile cererilor se va desfășura după următorul program:

Intervalul 1

11 ianuarie – 31 ianuarie 2021

Intervalul 2

1 martie – 31 martie 2021

Intervalul 3

1 mai -31 mai 2021

Intervalul 4

1 iulie – 31 iulie 2021

Intervalul 5

1 septembrie -30 septembrie 2021

Prin acest program se poate solicita  rambursarea a 50% din taxele de bază   pentru depunerea cererii de înregistrare a unei mărci.

Etapa 1 – Trimiteți formularul de candidatură completat online, împreună cu documentația necesară, pentru a vă verifica statutul de IMM și a stabili dacă puteți continua procedura de depunere.

Etapa 2 – Depuneți cererea și plătiți marca și/sau desenul/modelul și/sau serviciul de prediagnoză de PI (IP scan) în termen de 30 zile de la primirea deciziei de subvenție. Cererile de înregistrare pentru mărci și desene sau modele industriale pot fi depuse la unul dintre oficiile naționale pentru proprietate intelectuală din UE (la OSIM la nivel național ), la Oficiul Benelux pentru Proprietate Intelectuală (care include Belgia, Țările de Jos și Luxemburg – la nivel regional) sau la EUIPO (care acoperă toate statele membre ale UE).

Etapa 3 – , trimiteți cererea de rambursare După trimitere, veți primi un e-mail de confirmare de primire a cererii de plată. Sub rezerva validării informațiilor și a documentației depuse, plata se efectuează în termen de o lună, iar beneficiarii vor fi notificați în consecință prin e-mail. (sursa https://euipo.europa.eu/ohimportal/ro/online-services/sme-fund)

Vă stăm la dispoziție pentru orice informație suplimentară și venim în ajutorul dumneavoastră cu soluții inovative.

Lista servicii

 

  • Posted by » Av. Mureșan Alina
  • 25 February, 2021

 

 

 

Acest site foloseste cookies si foloseste datele personale ale dumneavoastra pentru a va oferi o experienta personalizata.